”THE CHANGE AGENT” 2018-EY-PMIP-R1-0016

Home / Management / Proiecte / Proiecte SEE / ”THE CHANGE AGENT” 2018-EY-PMIP-R1-0016

 

 

             ”THE CHANGE AGENT” 2018-EY-PMIP-R1-0016

 

 

Parteneriat proiect:

Inspectoratul Școlar Județea Alba- Solicitant

Valoare totală proiect: 24.400 euro.

Perioadă implementare proiect: 12 luni

Grup țintă proiect:

  • 27 inspectori școlari;
  • 131 cadre didactice;
  • 2620 elevi;
  • 1965 părinți.

Unități de învățământ implicate: 131 din județul Alba.

Prin intermediul proiectului, experți participanti la programul de formare din Norvegia (10 inspectori școlari) vor dobândi noi abilități de lucru pentru individualizarea învățării prin integrarea tehnologiei și corelarea cu activitatea practică, adaptarea procesului didactic la particularitățile individuale ale elevilor, dezvoltarea capacității cognitive, a abilităților, talentelor și deprinderilor mentale.

Ca activități principale se pot enumera: 1. Pregătire și management, 1.1 Aranjamente practice; 1.2 Selecția transparentă a participanților; 1.3 Constituirea de acorduri cu partenerii și participanții; 2. Implementarea activităților de mobilitate, 3. Urmărirea, 3.1 Evaluarea activităților, recunoașterea formală, 3.2 Diseminarea, 3.3 Utilizarea și transferul rezultatelor.

Pe termen scurt, mediu si lung, expertiza îmbunătățită a inspectorilor școlari de la ISJ Alba, transmisă profesorilor din cele 131 de scoli din județ, părinților ai căror copii învață în zone defavorizata, determină, modificări ale comportamentului și capacitatii elevilor de adaptare la programul de formare initiala prin scoala, integrarea pe piața muncii, inovație prin stimularea spiritului antreprenorial și consecințe privind dinamica dezvoltării economice a zonei, pentru ieșirea din sărăcie prin educație.